CURS DE AUTOAPĂRARE

Cursuri de autoapărare gratuite destinate exclusiv elevilor și  studenților cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani. O primă sesiune a avut loc în perioada februarie-mai 2022. Cursurile se vor relua din 19 septembrie 2022 și se vor ține în fiecare zi de luni și joi în intervalul orar 19.00-21.00.

La curs pot participa doar persoanele care sunt apte din punct de vedere medical pentru a practica activități sportive. Pentru antrenamente trebuie să aveți echipament adecvat (tricou, pantof sport, pantalon lejer), distinct de cel cu care veniți pe dumneavoastră la antrenament.

Pentru a primi o adeverință de parcurgere și absolvire a cursului trebuie să participați la minimum 20 de ședințe.

Cum te poți înscrie

Vrei să înveți autoapărare? Să practici un sport în timpul liber care să te învețe postură, disciplină și să cunoști oameni care au aceleași pasiuni ca tine?

Completează datele de mai jos, astfel:

– descarcă formularul de GDPR, completează-l fizic, scanează-l

– urcă apoi documentul în format pdf, completat și semnat de tine, în secțiunea „Încarcă acordul semnat”

– completează câmpurile cu datele date

După ce primim cererea ta, colegii noștri vor reveni către tine cu vești în cel mai scurt timp!

Ai nelămuriri? Scrie-ne la adresa cursurigratuite@ccs.ro!

Incarca acordul semnat (

Descarcă documentul

)

În prima zi de curs, cei înscriși sunt rugați să vină  la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti cu următoarele acte:
în original şi copie: CI, Carnet de student/elev vizat la zi sau adeverință care să ateste că este elev/student

Un modul de curs pentru începători va include aspecte privind:

  1. Evitarea pericolului – Întotdeauna aceasta va fi o primă opțiune, urmată de un dialog verbal. Invățați să descifrați posturile corporale ce dau primele semnale ale unei agresiuni.
  2. Increderea în sine și hotărâre în acțiuni. Fiți un om hotărât dar nu agresiv!
  3. Cum facem față unei agresiuni – Ințelegerea mecanismului de frică și canalizarea acestui sentiment. Evitarea paraliziei în fața pericolului.
  4. Lovituri: cum să ne apărăm, cunoasterea punctelor vitale ale corpului.
  5. Tehnici de eliberare din diverse situații de priză: prindere de o mână, de ambele, de rever, de gât, din față sau din spate, etc.
  6. Metode de reacție la atacurile cu piciorul
  7. Arme – reguli de acțiune în cazul în care agresorul este înarmat. Transformarea obiectelor personale în arme.
  8. Metode și principii de apărare împotriva mai multor adversari

 

Numărul de locuri este limitat atât de capacitatea sălii cât și de reglementările în vigoare privind protecția împotriva infectării cu COVID 19! Ocuparea locurilor se face în ordinea înscrierii.

 

Instructor curs: Sorin Lupașcu – practicant judo din 1973, practicant karate shotokan fudokan din 1986, practicant aikido din 1990, actualmente instructor daitoryu aikijutsu hakkodenshin (4 dan), cel care i-a antrenat și pe cascadorii lui Steven Seagal.

 

Secretul adaptării constă în a înțelege că forța de adaptare și puterea de viață depind de personalitatea fiecăruia, ce, odată descifrată, poate fi antrenată fizic și mental pentru acest scop.

 

Tehnicile de autoapărare nu se focalizează asupra forței fizice a practicantului ci, mai degrabă, dă o cunoaștere a unghiurilor și a deplasării corpului prin care se poate folosi forța adversarului împotriva lui însuți. Aceasta se face folosind un minimum de efort dar având un maximum de control asupra propriei persoane și asupra situației. Pe măsură ce abilitățile se dezvolta, veți reacționa instinctiv folosind mișcările cele mai eficiente și veți avea o gamă mare de posibilități de acțiune în orice situație conflictuală.

 

Share: