LANSARE CATALOG

”Ținutul Pădurenilor – inima de fier a Daciei străbune” ne introduce într-o lume fascinantă, a ultimului bastion dacic cuibărit pe pantele domoale ale Munților Poiana Ruscă, depozitarul unui tezaur patrimonial natural și uman de excepție. Tărâm de basm, abandonat într-un anonimat injust care, paradoxal, i-a permis să-și conserve aproape intactă zestrea pădurenească, reprezentată cu rang de ambasador de costumul popular de o personalitate copleșitoare.

În deschiderea catalogului regăsim mesajele domnului Rusalin Ișfănoni, dr. etnolog, ceretător al vieții materiale și spirituale din Ținutul Pădurenilor și Paula Enuț, manager Asociația Microregiunea Țara Hațegului-Ținutul Pădurenilor GAL. Catalogul va fi prezentat atât în Bucureşti, Deva, Hunedoara, precum și la alte evenimente naţionale şi internaționale.

“Ținutul Pădurenilor – inima de fier a Daciei străbune” a fost realizat în anul 2019, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, Asociația Microregiunea Țara Hațegului-Ținutul Pădurenilor GAL Direcția Județeană Pentru Sport și Tineret Hunedoara, Asociația Artiștilor Fototografi Hunedoreni, Centrul de Cercetare a Mediului și Efectuarea Studiilor de Impact/Universitatea București și Cercetașii României – Centrul Local Sf. Nicolae București.

Programul ”Romania Student Tour” constituie un concept original privind redescoperirea și promovarea patrimoniului cultural și natural al României. O echipă ce renaște an de an, în urma celei mai importante competiții naționale de artă fotografică dedicată în exclusivitate tinerilor, pune în aplicare sub sloganul ”cine suntem și de ce vorbim românește”, un trio-dimensional „știință, pasiune, artă”. Succesul remarcabil înregistrat la numeroase evenimente culturale și de tineret în plan intern și internațional a demonstrat, pe deplin, că Romania Student Tour este un produs cultural cu consistență valoroasă și o vizibilitate notabilă. Prin fotografie, ca mediu informațional, prin modalitatea de abordare și prezentare, descoperim la România Student Tour o lume fascinantă, cu o profundă încărcătură emoțională, o Românie reală.

Până în prezent, în palmaresul programului Romania Student Tour sunt consemnate alte 12 cataloage foto de mare succes: Civilizația Mărginimii, Transilvania inima României, Dobrogea la răscrucea timpurilor, Descoperirea Naturii în Gorjul montan, Ținutul Vulcanilor, Țara dintre Crișuri, Din lumea Banatului, Haţeg – ţinutul dinozaurilor, Din tainele Bucovinei, Ţinutul Neamţului, Enigmele Buzăului, Plaiurile Vrancei. Le puteți accesa pe platforma noastră de youtube.

Mai multe: pagina de facebook

Vă invităm, așadar, la vernisajul expoziției și lansarea catalogului ”Ținutul Pădurenilor, inima de fier a Daciei străbune” din cadrul proiectului ”Romania Student Tour” – program naţional de redescoperire şi promovare a valorilor patrimoniului natural şi cultural, marți, 14 iunie 2022, ora 19 00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti (situată în Calea Plevnei 61)

Paul Bordaș

coordonator proiect

 

https://old.crs.ccs.ro/wp-content/uploads/sites/2/2022/06/14-iunie-lansare-RST-w.jpg